Hvert år går tusenvis av mennesker inn for at dette året, da skal jeg trene mer. Mange starter bra, men dabber av etterhvert. Andre kjøper seg et medlemskap på et treningsstudio, men ender opp med å ikke bruke det. Noen pusher seg gjennom treningsøktene, uten å syns det er noe gøy å gjennomføre. Likevel fortsetter de, for trening skal jo utløse endrofiner og gjøre deg lykkeligere. Visste du at det finnes et alternativ til denne treningskulturen man ofte ser florerer på sosiale medier? Dans. Noe så enkelt. Men noe så bra for deg, kroppen din og humøret ditt. Det vil garantert ikke skuffe deg!

Gratis, gøy trening

Ikke bare trener man ubevisst, men man trener også store muskelgrupper om gangen. Dette betyr at man får kardiovaskulær trening, som enkelt oversettes til at store muskelgrupper brukes om gangen. Kardiovaskulær trening er en utmerket måte å trene musklenes utholdenhet på. Men det er ikke den eneste fordelen med å bruke dans som trening.

Noen av de kroppslige fordelene dans kan gi deg, er at musklene trenes, og dermed blir sterkere. I motsetning til treningsapparater på et treningsstudio, får man brukt hele kroppen samtidig. Dette er med på å øke koordinasjonsevnen, siden man utøver flere bevegelser på en gang. Studier viser at økt koordinasjon forbedrer både kreativitet og læringsevne – og alt dette får du mens du samtidig gjør balansen din bedre og musklene dine smidige.

Forebygg sykdommer gjennom dans

Siden man kun bruker egenvekt når man danser, er det en glimrende treningsform for mennesker med belastningsskader. Enten du har artrose i kne, hofter eller ryggrad, fibromyalgi, leddgikt eller andre revmatiske sykdommer, er dans noe som kan hjelpe deg til å bli sterkere og lette på humøret ditt. Det gjelder bare å finne den dansen som passer for deg, i ditt eget tempo.

Absolutt alle former for dans er med på å trene beina, da de er flittig brukt på dansegulvet. Man blir også varm i hele kroppen, og får “startet motoren” , som man pleier å si. Videre er det litt ulike muskelgrupper som er i fokus, avhengig av hvilken form for dans man velger. For eksempel, med salsa trener man hyppig midje, hofte og setemuskulatur. Med ballett styrker man balanse, holdning og fleksibilitet.

Flere sitter mer enn før

Dessverre er det veldig mange stillesittende i samfunnet vårt, noe som er med på å skape dårligere helse og større omfang for sykdommer. Flere sykemeldinger kommer inn på årsbasis, og det er ikke vanskelig å forstå at den beste løsningen er å bevege seg litt mer. Dans er både gøy og rytmisk, og stimulerer deg både innvendig og utvendig. Rett og slett er det noe alle burde prøve. Dansing passer for alle mennesker i alle aldre, og uansett hva slags musikk man liker: så finnes det en dans til det!