Fordi dans er såpass populært er det ikke rart at det blir laget konkurranser av det som sendes over tv-skjermer, og her i Norge har Skal vi danse gjort furore. Konseptet er lånt fra det britiske programmet Strictly Come Dancing, og mange land har tilsvarende programmer bare med andre titler. Her danser kjendiser sammen med profesjonelle dansere, og innsatsen vurderes av dommere og tv-seerne.

I Norge har Skal vi danse gått på Tv 2 siden 2006, og har alltid hatt seertall mellom 600 000 og 700 000. Dette er svært høyt, og bidrar til at flere for øynene opp for dans. At flere begynner å danse er svært gledelig, og da er det fint at kunstformen får slik eksponering gjennom tv-skjermene.

Mange har uttrykt misnøye over at det har blitt bevilget lite midler til dans her i landet, og at organisasjon som Norske Dansekunstnere har måttet mase på politikerne om å hjelp til å fremme dans som kunstform fordi det tradisjonelt sett har blitt forsømt av det offentlige. Kanskje det rett og slett er representanter fra Stortinget som burde meldes på Skal vi danse i fremtidige sesonger?