Dans handler om å uttrykke seg selv gjennom å følge faste bevegelsesmønstre med variasjoner, og samtidig vise frem sin skjønnhet og ynde på dansegulvet. Det er dette som gjør dansen både vakker, lidenskapelig og forførende. Stadig flere som danser mye, både amatører og profesjonelle, velger derfor å ta grep for å sikre at utseendet er akkurat slik de ønsker det. Her skal vi se litt på hva latinamerikansk dans er, hvorfor denne typen dans er spesielt forbundet med det å ha et sexy og tiltrekkende utseende, og hvordan man kan ta seg godt ut når man svinger seg i en tango eller cha-cha-cha.

Latinamerikanske danser

Latinamerikansk dans er en betegnelse som brukes om danser fra Latin-Amerika, det vil si den delen av Amerika der man snakker spansk og portugisisk. Noen av de moderne latinamerikanske dansene har også sin opprinnelse i USA, fordi det bor svært mange med latinamerikansk bakgrunn der. I dansekonkurranser inngår også den amerikanske dansen jive, med røtter i svart amerikansk kultur, som en av øvelsene. De andre er da vanligvis nevnte cha-cha-cha ved siden av rumba, samba og paso doble. Det er langt i fra bare latinamerikanere som holder på med denne idretten, for selv nordmenn har blitt europeiske mestere og verdensmestere i latinamerikansk dans.

Ved siden av disse til dels formaliserte konkurransedansene finnes også populære danser som salsa, rumba og bomba. Mange forbinder sikkert Brasil med samba og Argentina med tango, men generelt kan vi si at det er et vidt spekter av danser i de ulike landene.

Dans og utseende

Med dansens popularitet kommer også den spesielle vekten latin-amerikanerne legger på utseendet. I land som Brasil, Argentina og Mexico, som ennå ikke er helt på europeisk eller nord-amerikansk nivå når det gjelder økonomisk utvikling, brukes uvanlig store summer på skjønnhetsprodukter, og Colombia og Venezuela er verdenskjent for at kosmetisk kirurgi har blitt helt dagligdags der. Vi ser nå at disse globale trendene nå også når andre land, for selv i Norge har det nå blitt mer vanlig med slike inngrep. En veldig populær prosedyre er brystoptimalisering. Dette inngrepet gjennomføres blant annet med de populære implantatene fra motiva norge, og kan bidra til å gi mange kvinner større selvtillit både på dansegulvet og ellers i livet. Dette kan man se i sammenheng med innflytelsen til populære latinamerikanske kjendiser som for eksempel Sophia Vergara.

Å bli med i dansen

Det har nå blitt enklere enn noen gang før å lære seg å danse, selv om pandemien har satt en liten demper på mulighetene for å ta timer, danse på utesteder, eller reise til Latin-Amerika. I mellomtiden finnes det imidlertid utrolig mange flinke entusiaster og instruktører på for eksempel YouTube og sosiale media som kan gi deg mange av de tipsene du trenger for å komme i gang. Vi kan alle sammen glede oss til å føle rytmene i en hyggeligere tid igjen.