Dans er en form for å uttrykke kultur og kunst. Det finnes mange ulike type danser som kommer fra ulike kulturer og som har ulik kunst. Noen danser har strenge regler og gir lite rom for improvisasjon og å tolke dansen. Andre setter mål ved å sette grensene til det som er fysisk umulig å gjøre. Her er blant annet noen viktig ting du kan tenke over når du skal begynne å danse.

1. Lær forskjellige type danser

Det er så mange forskjellige danse sjangere at du kan være usikker på hvilken du skal velge når du først bestemmer deg for å ville lære deg å danse. Det enkle svaret er rett og slett bare å prøve mange ulike dansestiler og se hvilken du liker best. Det kan også være lurt å bare ta deg tid til å lære en rekke stiler, i stedet for å fokusere på en.

2. Lytt til musikken og finn rytmen

Grunnen til at folk danser er på grunn av at de blir inspirert til å danse etter et slag eller en rytme. På sin mest grunnleggende from kan en dans starte med et fottak til en fengende rytme. Velger du å ta bevegelsen videre, blir det automatisk en dans. Det å være en danse går ut på at du må kunne føle musikken og uttrykke følelsen med kroppen din. Det er derfor særlig viktig å bli kjent med rytmen dersom du er en nybegynner. For å bygge opp selvtilliten og komforten din, begynn med noen få grunnleggende trinn.

3. Se opp, ikke ned mens du danser

Det å stirre på dine egne føtter når du lærer en ny dans er vanlig en nybegynner feil. Det er ganske naturlig å gjøre dette, så det burde derfor unngås. Dans handler om å føle, ikke se. I stedet for å stirre på føttene dine, kan det være lurt å prøve å huske hvordan trinnene føles, med retningsendringer og vektforskyvning, som registreres i tankene dine. Da kan det være lurt å ha på seg noen behagelige klær. Et fint sted til å finne behagelige klær er hos Kids Brand Store.

4. Slapp av og ha det gøy

Det er viktig at dans er ment for å være gøy, ikke noe å jobbe med eller et ork. Dans skal sies å være ment for å hjelpe til med å senke blodtrykket, ikke øke det, så ikke stress. Viktig å være oppmerksom på partner din om du danser med en annen og ikke i det minste gi inntrykk for at dere har det gøy og koser dere. Slapp av og slipp deg løs med dans! Føl rytmen!