Har du alltid drømt om å ha et livlig hjem å dra hjem til? Et hjem fullt av kjærlighet, varme og humor. Dansende barn og syngende foreldre som vasker opp etter middagen. Et sånt type hjem kan ikke kjøpes, men må skapes.

Skap det hjemmet du vil ha

Når du skal skape et godt hjem fullt av sprudlende latter, hvor alle føler seg trygge til å være seg selv, så må man faktisk starte helt i kjernen. Nemlig med seg selv. Å oppdra barn kan være tøft, og hvis man ikke er trygg og selvsikker i sin egen kropp kan denne usikkerheten smitte over på barn under oppveksten. Derfor er det veldig viktig og starte med seg selv, jobbe for å forbedre seg selv og komme til et sted hvor man er komfortabel i eget skinn før man får barn man skal oppdra. Mange barn vokser opp i dårlige hjem med aggressive, politisk korrekte og strenge foreldre. Alt dette skaper mye spenning i hjemmet, med passiv aggressive holdninger ovenfor hverandre.

Det mange kunne gjort bedre er å ha et mer åpent forhold til ungene sine fra tidlig alder. Dette gjør at tilliten blir styrket og ungene føler at man kan snakke med foreldrene sine om alt. Man må selvfølgelig samtidig sette rammer, noe som kan føre til konflikter, spesielt i tenårene. Men til syvende å sist så er det disse rammene som gjør hjemmet til et trygt sted for barn og skaper gode holdninger senere i livet.

Pynt og skap varme

Farger og pynt kan ha enormt mye å si på hvor mye man koser seg hjemme. Varme farger og fine pyntegjenstander er med på å skape et koseligere sted å være for alle i familien. Et kaldt og upersonlig hjem blir kanskje ikke husket like godt som et varmt og koselig hjem senere i livet til ungene. Det å ha et fint barndomshjem å mimre tilbake til er det ikke alle som har, spesielt ikke et barndomshjem de kan besøke i voksen alder. Hos Familietapeter.no kan du finne mange stemningsfulle tapeter, som kan hjelpe på nettopp det. En fin tapet på for eksempel én vegg i stua, kan gjøre vidundere med romfølelsen og varmen. Eller så kan man ha tapet på hele soverommet eller kanskje bare på veggen bak senga. Det finnes mange muligheter, og det er ikke mye som skal til for å gjøre om hele hjemmet til et mye mer koselig sted å være. Kanskje sett frem noen pyntegjenstander som matcher med tapeten og tenn noen levende lys!