Er du en av dem som kjenner at kroppen fylles med glede og eufori når du begir deg ut på dansegulvet? Det er virkelig deilig å føle seg i ett med øyeblikket – tidløs, og likevel levende.

Dette er en av grunnene til at dans er så populært, over hele verden. Vi mennesker er skapt for å bevege oss. Og gjennom dans føler kroppen vår rytme sammen med musikk. Men kanskje ikke alle i vennegjengen er like gira på dans som deg?

Fortvil ikke. Det finnes mange måter å konvertere dem på. Noen liker rett og slett ikke å la kroppen svinge før de har fått et par glass innabords, og vil absolutt ikke vise seg frem i folkemengden. De liker kanskje fortsatt å danse, men da foran speilet med seg selv, uforstyrret og uten at noen dømmer dem. Men du skal jo ikke dømme dem – tvert om. Det eneste du vil er å slå deg løs med venninnene, uavhengig av hvor stor folkemengde dere har rundt dere. Så start med en ordentlig hjemmefest, hvor målet er å la alle drømme seg bort i dansen på stuegulvet i løpet av kvelden. For å lette på stemningen, kan du kombinere danseøktene med selskapsspill & brettspil eller et lite tapasbord eller kanskje en liten sirkel på gulvet hvor dere deler de mest intime hemmelighetene deres.

Gode tips

Her er noen tips til å få kvelden til å bli et fortryllende selskap med en god dose dans:

  • Hold dere unna alkohol – målet er å få frem dansegleden på en helt nøktern og naturlig måte.
  • Finn musikk som alle liker eller har gode minner til. Kanskje slagere fra tiden dere først begynte være sammen, eller soundtracks fra favorittfilmene deres?
  • Det kan være lurt å involvere andre elementer, som ulike spill eller god mat. Selskapsspill og brettspill kan derimot fungere som “ice-breakers” og få alle i lystig stemning.
  • La alle få finne sin egen flyt på en naturlig måte, uansett hvor lang tid det tar.
  • Målet med kvelden er at alle skal kose seg på dansegulvet uten å være flaue eller sjenerte over å føle rytmene fra musikken.

Gjerne prøv å også dele selve danseseansen inn i flere deler:

  • Start med å binde hverandre for øynene, og la alle danse uten å se hverandre: eventuelt gjør rommet helt stupmørkt.
  • Prøv å la alle slippe seg fri til sin egen rytme.
  • Gjør ulike øvelser, som at to og to skal stå sammen og se hverandre inn i øynene mens dere danser, og deretter bytt “partnere” etter hvert minutt eller annenhvert minutt.
  • Del ut et sjal eller et annet objekt til alle, og la alle føle på rytmen med det.
  • La musikken svinge videre til alle usjenert viser frem sin indre danseløve.

Viktigst av alt: kos dere! Det finnes jo ikke noe som overgår dans – men det vet du jo allerede. Lykke til!