Mange sitter inne med et brennende ønske om å lære seg å danse, men gruer seg likevel for å oppsøke en danseskole for å begynne. Dersom du har null erfaring med dans kan det virke skummelt, fremmed og pinlig å bokstavelig talt skulle ta de første stegene. Derfor er det en del som henvender seg til internettet for å finne videoklipp som kan hjelpe dem i gang. Er dette imidlertid gunstig?

Videoklipp fra for eksempel YouTube kan nok hjelpe deg et lite stykke på vei, og det mangler ikke akkurat på instruksjonsvideoer i det svært så omfattende cyberspace. Likevel bør du nok oppsøke en danseskole nær deg hvis du virkelig vil bli god. Uten å bli iakttatt av en profesjonell instruktør kan du ikke bli irettesatt når du gjør feil, og det kan bli vanskelig å bli ordentlig dyktig.

En digitalisert tidsalder

Stadig flere gjøremål gjøres over Internett i disse dager. Når du skal kjøpe deg gode sko av beste kvalitet fra Ecco trenger du ikke gjøre det i en fysisk butikk, men nettet kan ikke erstatte alt av fysiske gjøremål. Når det kommer til dans er det en god idé å starte med videoklipp du finner på nett, for så å gå over til å begynne på et dansekurs. Da har du lært deg selv noen grunnleggende steg, som vil gi deg selvtilliten til å tørre å slå deg løs og motta videre veiledning på dansekurs.

La profesjonelle observere deg

Dersom du skal danse pardans med en partner, som dessuten er like grønn som deg selv, er det spesielt viktig å få veiledning fra en tredjepart. Husk at danseinstruktører kan lære dere rytme, smidighet, eleganse på en måte som videoklipp på nett bare kan gi dere i begrensede mengder. Dansepedagoger lærer opp morgendagens dansere, og har ofte drevet med dans siden de var barn. For å gi deg selv (og eventuelt partneren din) best mulig utgangspunkt, gjelder det altså å få veiledning av en som virkelig kan faget.

En god pedagog og/eller instruktør vil dessuten kunne svare på spørsmål du måtte om dansingen, og gi råd om tiltak du kan gjøre dersom du merker at dansetreningen begynner å tære på kroppen. Det skal du ikke se bort ifra at den en dag kommer til å gjøre, særlig dersom du ender opp med å danse jevnlig. Det fine med Internett er at du kan finne all mulig informasjon om alle ulike dansestiler, så vel som videoklipp som illustrerer hvordan det skal danses.

Oppsummering

Å få en grunnleggende innføring er altså fullt mulig gjennom nettet, men skal du bli en ordentlig danseløve gjelder det å få kommet seg ut av huset og oppsøkt et dansekurs. Instruktørene er der selv for deg som er helt fersk, og det er på ingen måte flaut å være ny.