Ofte hører man at det er mulig å si noe om deg som person ved å se på klærne dine. Det kan jo hende man klær seg i en stil offentlig og en annen en privat så der må nok ekspertene tro om igjen. Men det er ingen tvil om at ulike plagg passer til forskjellig dans, og slik kan man også kanskje si noe om folks lynne.

En person med temperament vil kanskje danse en tango, og gå i stramme klær av rødt og svart. En som derimot liker wienervals er kanskje en leken og lattermild person som danser gjennom livet. Klærne er i blonder og sitter ikke like tett på kroppen.

Det vi vet i dag kan fort gjøres om i morgen, men her skal vi se på noen kjoler og skjørt fra https://www.na-kd.com/no som passer til ulike danser.

Minikjoler og discodans

Minikjoler er ofte hel-drakter med kort linning. De går godt over knehøyde og passer sammen med høye hæler eller boots. Grunnen til at det passer godt med disco er at den er lett og ledig og får fram formene på en fin måte.

Midiskjøtet for tango og cha-cha-cha

Midiskjørtet er asymmetrisk og i rysjer slik at det får en flagrende stil. Et slik skjørt sitter høyt i midjen og kan skape en virvelvind i dansens hete. Midiskjørt passer godt med små høyhælte sko. Dette gir et preg av kontroll, sensualitet og disiplin.

Bastskjørt for tradisjonell dans

Bastskjørtet er rysjete og sitter ved midjen. Vi tenker fort på hula-hula dansen som har sitt utspring fra Hawaii og Tahiti. Bastskjørtet kommer i fargesprakende nyanser og kan samtidig passe godt til karnevalet. Rysjete skjørt generelt passer også til ballett.

Maxikjole for fine selskap

Selskapsdanser finner sted på bryllup og andre høytider. Maxikjole er lang ned til anklene og har en vaseform. Man skal være stilren og vakker i denne kjolen som man også kan svinge seg i en rolig dans med. Denne kjolen er rigid så den oppmaner ikke til sprelske hopp og sprang.

Satengkjole og swing

Denne kjolen med vaffelsøm i flere nivåer har gjerne duse farger i rosa eller turkis. Disse deilige kjolene passer utmerket til energi-fulle rytmer slik som swing, twist og shake. Dette er kjoler som er komfortable i alle slags situasjoner.

Dans er en kreativ adspredelse, finn en kjole som passer for din dans.