Det er få ting som er like godt for kroppen som dans, og ikke bare fordi at kroppen har godt av å bevege seg. La oss se på noen grunner til at det å danse vil gjøre kroppen din takknemlig.

Bedre koordinasjon og utholdenhet

Det sier seg selv at du blir flinkere til å koordinere de ulike kroppsdelene av å danse, men det er ikke bare bevegelsene til armer og ben som blir bedre synkroniserte. Du får også bedre øye-hånd-koordinasjon, og når du danser med en partner lærer du å koordinere i henhold til partneren. Når det kommer til utholdenhet vil du som flittig danser oppleve at du vil kunne jobbe med høyere intensitet enn før. Jobber du hardt med dansingen, vil du merke hvor lettere du håndterer tunge arbeidsoppgaver.

Bedret positur

Når du danser bruker du muskler du ellers sjelden bruker, selv under vanlig trening. Jo flere muskelgrupper og muskler du får trent opp under dans, jo bedre er balansen din. Dette gjør deg mer rakrygget og gir deg en oppreist positur. Måten du fører kroppen din på i hverdagen, blir bedre. Selv av en rolig vals får du en sterkere kjernemuskulatur, og bare etter å ha vært aktiv danser en kort stund vil du merke at daglige gjøremål blir enklere.

Mer fleksibel

Å forstrekke muskler når de skal nå noe som befinner seg på øverste hylle, er sjelden noe dansere opplever. Derfor er dansing særlig å anbefale for folk som sliter med fleksibiliteten. Du vil kanskje bli noe stiv og støl i begynnelsen, men etter å ha gjennomført noen danseøkter hvor du tøyer ut etterpå, vil du merke at dagligdagse gjøremål blir lettere.