Det finnes egne uskrevne regler for danseskikk under pardans, og disse vil hjelpe deg å bli en bedre danser. Aller først må det understrekes at du danser for partneren din, og ingen andre. Tar du ikke hensyn til partneren din får du ikke mye tilbake, og han/hun kan føle seg som en ubeleilighet. Særlig som mann forventes det at du gir damen en god svingom, og du skal gi henne din fulle oppmerksomhet.

For øvrig er dere hverandres konge og dronning på dansegulvet, og dere bør behandle hverandre deretter. En generell og gammel regel sier i tillegg at det er kvinnen som avgjør avstanden mellom dere, samtidig som det tradisjonelt sett er herrene som fører. Partneren din skal dessuten kun gripes så hardt som nødvendig.

Før du dukker opp til dansetime er det viktig at du lukter godt og at hygienen er på stell. Få ting er verre enn en dansepartner som lukter vondt, og selv om dansere svetter vil du ikke gjøre det ubehagelig for partneren. Sørg for at du ikke lukter vondt før du entrer dansegulvet, men du må heller ikke overkompensere og dynke deg selv i parfyme. Finn heller en middelvei.