Gjør noe nytt og sett opp til dans utendørs. Det kan for eksempel være til en fest du skal ha i hagen. Da kan du sette opp uteteppe til dans og gjerne henge opp noen lys over området som skal være “dansegulvet”. Det er herlig å kunne tilbringe tid ute i hagen eller på verandaen sin. Meningen er vel å gjøre ting litt annerledes med mulighet til å nyte den friske luften og omgivelsene. Uteteppene har den funksjonen at det kan være med på å forbedre uterommet du har satt opp til en uforglemmelig aften.

Hvordan sette opp til dans ute?

Når du setter opp sittegrupper kan du gjerne ha tepper under for å gi et mer behagelig inntrykk. Det fine med å bruke utetepper er at de er laget med materiale som gjør at dem takler vind og vær. Dersom du ikke skal bruke stoler eller bord så fungerer teppene fint for seg selv for folk til å sitte på. Da trenger du kun å legge til noen pledd og puter. Lyslenker er det lille ekstra som skaper god stemning. Mål hvor mange meter som trengs til lyslenke. Dersom du ikke har strømuttak, så kan du bruke vanntette forlengede med ekstra stikk som kan brukes utendørs. Du kan henge opp lyskildene langs taket eller gjerne over noe som kan stå over dansegulvet. Sørg for å ha med bluetooth-høytalere til musikken. Tenker du å bruke verandaen som “dansegulvet”, så kan guteteppene fint plasseres over gressplenen som kan fungere som sitteplasser.

Tips til dans som du kan ha utendørs

Latinske danser passer fint å gjøre utendørs. Salsa er en klassiker og det er en supersosial dans å danse utendørs. Slik får du også gjerne samlet alle gjestene dine ut på dansegulvet. Da trenger du bare et underlag og er enkelt å gjennomføre uten at noen blir skadet. Det kan være ekstra praktisk med gode sko som kan beskytte føttene dine, samt med noe fleksibilitet og god støtte. En anbefaling når du skal danse utendørs er å ikke danse på nyklippet gress. Grunnen til dette er at dette kan slå ut på personer med pollenallergi. Oppvarming og dans fungerer like fint i studioet som det gjør utendørs. Du kan utnytte det som er i hagen som for eksempel trær, som du fint kan sirkle rundt. Her må du ikke stoppe opp etter et par bestemte steg, om du har god plass utendørs. Da bare utnytter du hele plassen som du har tilgjengelig. Her kan du både krype under eller hoppe over det som står i veien for deg. Er det snakk om balletdansing så avhenger du litt av hvilke type underlag du har. Har du en stor veranda så går dette fint. Eventuelt så blir det å sette opp en slags scene med treplanker som kan brukes som gulv.