Tango er en elegant og kunstnerisk form for dans som stammer fra henholdsvis Argentina og Uruguay, og har røtter i gamle latinamerikanske danser. Tango er pardans, og kjennetegnes gjerne av langsomme bevegelser til lyden av trekkspill. De latinamerikanske dansene tangoen er inspirert av, stammer igjen fra danser både det afrikanske og det europeiske kontinentet. Med andre ord har den røtter fra mange forskjellige kulturer.

I dag finnes det ulike varianter av tango rundt om i verden, og den klassiske versjonen fra området på grensen mellom Argentina og Uruguay er nå å finne på UNESCOs liste over Mesterverker i muntlig og immateriell kulturarv.

Tango i Norge

Flere steder i Norge er det mulig å få meldt seg på tangokurs, og skulle du være interesser kan du klikke her for å se hvor i landet det holdes kurs nærmest deg. Hos TangoTango kan du få lært deg å danse tango, men undervisningen de gir består av langt mer. De holder selvutviklingskurs ved hjelp av tango, og de lærer didaktikk til tangolærere. Opplegget deres inkluderer også lederskapsutvikling og teambuilding.

Kvinner overrepresentert

Både når det kommer til tangokurs og kurs i andre dansestiler i Norge, er kvinner i overlegent overtall. Særlig når det kommer til pardans er det synd at ikke flere menn melder seg på, og påmeldte kvinner ender gjerne opp på en venteliste. Kursholdere etterlyser derfor menn, og mange vil nok være enige om at flere menn må få øynene oppe for dans.

Tango er faktisk ikke så vanskelig som enkelte skal ha det til, og for å vekke interesse er det verdt å minne om at kvinner tross alt liker menn som kan danse. Trinnene i tango er enkle å lære seg, og det er mye improvisasjon involvert. Som mann er din oppgave å bidra med ditt nærvær, og gi partneren din fulle oppmerksomhet. Dette gjør du ved å gå med henne i stegene. Når du har fått testet ut tango, skal du ikke se bort i fra at du finner ut at du faktisk liker å danse.

Dersom du er kvinne og har lyst til å begynne med tango, må du ikke la deg avskrekke av at du fort kan havne på en venteliste enkelte steder. Jo fortere du melder på, jo før blir du satt opp med en partner. Trafikken i det hele er noe uforutsigbar, og du skal ikke se bort ifra at du plutselig får plass på et kurs før du hadde trodd.