Har du lyst å begynne med dans, uansett hvilken stilart det dreier seg om, er det viktig å ha utstyret i orden. Det vil si bekledningen og treningstøyet. Det er mange som føler seg litt usikre på hvilke treningsklær som trengs til de ulike danseklassene. Vi har derfor i denne artikkelen satt sammen en liten veiviser som kanskje kan hjelpe deg litt på vei med å finne de riktige treningsklærne, så heng med oss videre og vi gir deg detaljene.

Hva forventes av bekledning for de forskjellige dansestilartene?

Klassisk ballettdans

Hvis vi begynner med klassisk ballettdans består den mest vanlige bekledningen av tettsittende treningsklær. Dette er fordi det da blir enklere for instruktøren å følge med på at dansebevegelsene blir riktig utført. Det som hovedsaklig trengs av treningsklær og utstyr her er:

• For jentene: for jentene er det ballettdrakt og skjørt som gjelder. Når det gjelder farge er det rosa som brukes for både ballettskoene samt strømpebukse med fot

• For guttene: guttene bruker svarte tights og en hvit T-skjorte og ballettskoene skal være svarte

Det er også viktig at håret ikke henger ned i ansiktet, men gjerne settes opp i en hårtopp e.l. De som har kort hår kan bruke musefletter eller hårklyper slik at håret ikke henger ned i ansiktet deres. Dette kan dere se mer om på f.eks. Youtube, hvor det ligger massevis av videoer opplastet om dette emnet.

Moderne dans og Jazzballett

Når det gjelder moderne dans og jazzballett, brukes det her gjerne litt mer løssittende treningsklær som er mer komfortable for elevene. Det er likevel viktig å huske på at pedagogen må kunne se linjene på kroppen når man danser for å kunne korrigere bevegelsene på en best mulig måte. Her brukes det tights, vanlige treningsbukser, ballettdrakter, T-skjorter og shortser, for å nevne noen få.

Det gjelder det samme også her at man skal ikke ha håret ned i ansiktet. Og dette gjelder også panneluggen.

Når man danser moderne dans, danser man barføtt.

• I jazzballett må elevene ha myke jazzballettsko (eller jazz-sneakers) med dempet såle

Noen ord til slutt

Det er viktig at man bruker treningsklær som man føler seg vel i, da dette også vil ha innvirkning på hvor godt man danser. At man føler seg vel i treningstøyet er alfa og omega. Klærne må sitte bra på kroppen og være pene å se på. Det finnes massevis av gode butikker på nettet som tilbyr et omfattende utvalg av treningsklær av beste kvalitet til rimelige priser.

Liker du best tettsittende treningstøy eller mer løssittende treningsklær? Uansett smak, vil du garantert finne noe som passer til din egen smak. Det å betale noen ekstra kroner for treningstøy som lever opp til dine forventninger er en viktig investering i å opprettholde en god motivasjon til å trene og danse mer.