Det er ikke bare kroppen som har godt av dans. Sinnet har også godt av at kroppen får danset, ettersom det settes i gang flere kjemiske prosesser i hjernen. Akkurat som ved andre former for trening frigjøres det serotonin og dopamin under dans, men dansing byr på enda flere fordeler. Dans gir en helt annen mestringsfølelse enn mange andre aktiviteter, og er derfor med på å styrke selvfølelsen.

Grunnen til at selvfølelsen styrkes er fordi at dansing krever at vi kommer litt ut av komfortsonen og får åpnet nye dører. Slik blir vi tryggere på oss selv og mindre redd for å opptre foran andre, og på den måten lærer vi å kjenne oss selv bedre. I tillegg blir vi bedre kjent med andre. Når vi er på dansekurs lærer vi å danse i takt med andre enten vi danser i par eller i grupper, og alle involverte snakker samme språk – nemlig dans.

Noe du gleder deg til

Det som kanskje er det viktigste å påpeke i forbindelse med dansingens psykologiske fordeler, er at dansing er gøy! Når du først har fått smaken på det, begynner du å glede deg til neste gang. Mange er usikre når de dukker opp på sitt første kurs uavhengig av hvilken type dans det er snakk om, men finner fort ut at dette er noe de lengter etter å fortsette med. Der jogging og vanlig trening ofte er noe vi bare ønsker å gjøre oss ferdige med, er dansing noe det er langt mer vanlig å se fram til.

Dansing er en langt mer lysbetont måte å holde seg i form på, og absolutt ikke noe du ønsker å få unnagjort fordi du føler deg pliktet til det. Når du avslutter en ordentlig danseøkt er du nok sliten, men hiver ikke etter pusten som ved løpetrening. Etter å ha danset skal du sitte igjen med et smil om munnen. Vi kan si at dansing er like mye trening som det er hobby, og for mange er det langt mer hobby enn det trening er. Som vi har vært inne på, er det dessuten GOD trening.

Det er alltid et samspill mellom det mentale og det fysiske, og da er det lett å forstå at sinnet drar nytte av at musklene i kroppen får den stimuleringen de trenger.